Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
 
 
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro

Plantare puieti de tei în Comuna VINGA 2012

Plantare puieti de tei în Comuna VINGA 2012

Comunicat de presa:

Comunicat de presa – Plantare puieti de tei în Comuna VINGA 201.pdf

Galerie imagini:

Aparitii in presa:

 

Zeci de puieţi de tei vor fi plantaţi de elevii din Vinga

NewsAr, Miercuri 14 Noiembrie 2012

Elevii din Vinga vor planta, joi, zeci de puieti de tei. Actiunea este organizată de Agentia Regională pentru Protectia Mediului Timisoara si face parte din seria de activităti educative care au fost planificate în cadrul proiectului Elaborarea Măsurilor de Management si Proiectarea Infrastructurii Suport pentru Promovarea Sitului NATURA 2000 ROSPA 0047 Hunedoara Timisană. Astfel, joi, între orele 10:00 – 13:00, în localitatea Vinga 24 de elevi de la Grupul Şcolar Vinga vor planta 50 de puieti de tei. Organizatorii spun că plantările se vor realiza pe domeniul public pus la dispozitie de administratia publică locală, în afara ariei protejate, fără impact asupra obiectivelor de conservare ale sitului. Activitatea debutează cu o scurtă prezentare privind implementarea proiectului si o descriere a Sitului NATURA 2000 ROSPA 0047 Hunedoara Timisană, urmată de actiunea de plantare puieti de tei. La finalizarea actiunii, participantii vor fi răsplătiti cu materiale promotionale si de constientizare realizate în cadrul proiectului. Prin organizarea unor activităti specifice de ecologizare, ateliere de lucru, plantări, concursuri si drumetii, se vor forma tineri cu o altfel de perceptie despre atitudine, voluntariat si necesitatea protejării mediului înconjurător, spune Mihai Dănut Cepeha, director Executiv ARPM Timisoara. Proiectul, în valoare totală de 1 787 835 lei, este finantat prin Programul Operational Sectorial de Mediu si cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regională, se desfăsoară pe o perioadă de 33 de luni, principalul obiectiv fiind conservarea biodiversitătii si a patrimoniului natural al sitului Natura 2000 Hunedoara Timisană prin realizarea unei strategii de management durabil si realizarea infrastructurii suport pentru promovarea ariei protejate, cu implicarea si constientizarea factorului uman.

link: http://aradinfo.ro/stiri-arad/zeci-de-puie355i-de-tei-vor-fi-planta355i-de-elevii-din-vinga-/id-4666

Arad: Actiune de plantare de pomi in comuna Vinga

16 Noi 2012

Arad: Actiune de plantare de pomi in comuna Vinga

Un numar de 24 elevi de la Grupul scolar din comuna Vinga, judetul Arad, participa joi la o actiune organizata de Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Timisoara de plantare a 50 de puieti de tei.

Aceasta actiune face parte din seria de activitati educative care au fost planificate in cadrul proiectului Elaborarea Masurilor de Management si Proiectarea Infrastructurii Suport pentru Promovarea Sitului Natura 2000 “Hunedoara Timisana”.

Plantarile se vor realiza pe domeniul public pus la dispozitie de administratia publica locala, in afara ariei protejate, fara impact asupra obiectivelor de conservare ale sitului.

‘Activitatea debuteaza cu o scurta prezentare privind implementarea proiectului si o descriere a Sitului Natura 2000 ROSPA 0047 “Hunedoara Timisana”, urmata de actiunea de plantare a puieti de tei. La finalul actiunii, participantii vor fi rasplatiti cu materiale promotionale si de constientizare, realizate in cadrul proiectului’, a declarat Mihai Danut Cepeha, director executiv al ARPM Timisoara.

Potrivit acestuia, prin organizarea unor activitati specifice de ecologizare, ateliere de lucru, plantari, concursuri si drumetii, se vor forma tineri cu o altfel de perceptie despre atitudine, voluntariat si necesitatea protejarii mediului inconjurator.

Proiectul in valoare totala de 1.787.835 lei este finantat prin Programul Operational Sectorial de Mediu si cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala, se desfasoara pe o perioada de 33 de luni, principalul obiectiv fiind conservarea biodiversitatii si a patrimoniului natural al sitului Natura 2000 “Hunedoara Timisana”, prin realizarea unei strategii de management durabil si realizarea infrastructurii suport pentru promovarea ariei protejate, cu implicarea si constientizarea factorului uman.

link: http://www.ecomagazin.ro/actiune-arpm/

Elevii de la Vinga plantează astăzi 50 de puieţi de tei

Scris de Lucian Serban în 14/11/12 | 13:02 pm.

Salvat în ADMINISTRATIE / SOCIAL

Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului (ARPM ) Timişoara va organiza, astăzi, la Vinga , o acţiune alături de elevii din comună. Astfel,  între orele  10 – 13 se vor planta 50 de puieţi de tei, împreună cu un grup de 24 de şcolari.

„Plantările se vor realiza pe domeniul public pus la dispoziţie de administraţia publică locală, în afara ariei protejate, fără impact asupra obiectivelor de conservare ale sitului. Activitatea debutează cu o scurtă prezentare privind implementarea proiectului şi o descriere a Sitului Natura 2000 ROSPA 0047 Hunedoara Timişană, urmată de acţiunea de plantare puieți de tei. La finalizarea acţiunii, participanţii vor fi răsplătiţi cu materiale promoţionale şi de conştientizare realizate în cadrul proiectului. Prin organizarea unor activităţi specifice de ecologizare, ateliere de lucru, plantări, concursuri şi drumeţii, se vor forma tineri cu o altfel de percepţie despre atitudine, voluntariat şi necesitatea protejării mediului înconjurător”, se arată într-un comunicat de presă al ARPM Timişoara.

link: http://glsa.ro/arad/stiri-informatii-administratie-social-arad/75246-elevii-de-la-vinga-planteaza-astazi-50-de-puieti-de-tei.html

 

Alte linkuri:

http://www.ziare.com/arad/stiri-actualitate/elevii-din-vinga-vor-planta-50-de-puieti-de-tei-3402228

http://www.baricada.ro/detalii-stire/vinga/16529/acc5a3iune-de-plantare-de-pomi-c3aen-comuna-vinga/

http://www.stiri-azi.ro/ziare/articol/articol/elevii-de-la-vinga-planteaza-astazi–de-puieti-de-tei/sumar-articol/88812741/

http://www.ziuadevest.ro/eveniment/34902-arpm-timioara-organizeaz-o-nou-plantare-de-puiei-in-judeul-arad.html

http://www.ziare-pe-net.ro/stiri/arad-actiune-de-plantare-de-pomi-in-comuna-vinga-2398120.html

http://www.timnews.ro/protejand-biodiversitatea-ne-protejam-viitorul/

http://www.newsar.ro/stiri-locale/zeci-de-puieti-de-tei-vor-fi-plantati-de-elevii-din-vinga-#.UMWNOaygDgF

http://www.agerpres.ro/media/index.php/social/item/158674-Arad-Actiune-de-plantare-de-pomi-in-comuna-Vinga.html

http://flacaraiasului.info/actiune-de-plantare-de-pomi-in-comuna-vinga/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=actiune-de-plantare-de-pomi-in-comuna-vinga

Spune-ti parerea